Ιδιωτική κατοικία στην Αμαλιάπολη

Η ιδιωτική κατοικία, επιφάνειας 140.00τ.μ., σχεδιάστηκε ως θερινή προσωρινή κατοικία, με πλάνο να λειτουργήσει ως μόνιμη κατοικία και τοποθετείται εκτός της περιοχής "Αμαλιάπολη", δίπλα στη θάλασσα.

Η ανάγκη ύπαρξης ενός ευέλικτου μικρού χώρου, που θα λειτουργεί ως γραφείο, ξενώνας ή ησυχαστήριο ήταν η αρχή για τη δημιουργεία δύο κυβικών συνθέσεων με ένα συνδετικό κρίκο.

Η ένωση των δύο αυτών ενοτήτων λειτουργεί με πολλαπλούς τρόπους, ως λειτουργική και πρακτική επικοινωνία, αλλά και ως στεγασμένος χώρος εκτόνωσης της βασικής κατοικίας σε συνέχεια του εσωτερικού καθιστικού-κουζίνας με θέα προς τη θάλασσα.

Η είσοδος και ο προθάλαμος της βασικής κατοικίας τοποθετούνται κεντροβαρικά διαχωρίζοντας τους ιδιωτικούς χώρους-κρεβατοκάμαρες και τους χώρους διημέρευσης. Το master bedroom σχεδιάζεται στην πρόσοψη, με αυτοτελή χώρο εκτόνωσης για απομόνωση, ώστε να έχει θέα προς τη θάλασσα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Η μείξη βιομηχανικών (μεταλλικές πέργκολες με εφέ σκουριάς) και παραδοσιακών (καλαμιές, κεραμίδια) μορφολογικών στοιχείων προέκυψε από την ίδια την περιοχή. Η Αμαλιάπολη θα χαρακτηρίζόταν ως κωμόπολη με ανάλογη αρχιτεκτονική, ενώ δίπλα στο κτίριο υπάρχει ένα παλιό εμπορικό λιμάνι. Επίσης, η τοποθεσία του κτιρίου δίπλα στη θάλασσα οδηγεί στην επιλογή υλικών που δε θα απαιτούν ετήσια συντήρηση και επισκευή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αντωνοπούλου 172
Βόλος, Τ.Κ. 38221

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

LANGUAGE